View from PaseoView from Paseo
Main Entrance and Wellness CenterMain Entrance and Wellness Center
Exterior View and 2nd Floor BalconyExterior View and 2nd Floor Balcony
2nd Floor Waiting Area2nd Floor Waiting Area
Wellness Health ProgramWellness Health Program
Clinic ReceptionClinic Reception
 Main Reception and Meeting Space Main Reception and Meeting Space
California State University San Jose Student Wellness Center
  • Overall Sustainable Design Award, CHESC Best Practice Awards
View from PaseoMain Entrance and Wellness CenterExterior View and 2nd Floor Balcony2nd Floor Waiting AreaWellness Health ProgramClinic Reception Main Reception and Meeting Space
Project Details Back
California State University San Jose Student Wellness Center
San Jose, CA
  • Overall Sustainable Design Award, CHESC Best Practice Awards
  • Award of Merit, Higher Education, ENR Best of Awards
Ratcliff and Blach Construction were selected as the winning Design/Build team for the design of a new Student Wellness Center for California State University, San Jose.

Conceived from one of the major architectural styles developed on campus and sited at the intersection of four campus quadrants, the building successfully melds outside and inside by establishing new gathering spaces with sensitive landscaping, facade design and material selections, all the while aligning planning and budget with campus integration as the ultimate goal.

Through a series of collaborative user meetings and workshops, the team worked diligently to meet all program requirements. In roughly 53,000-square-feet, the new three-story facility will deliver basic outpatient and primary care services to students.  The interior, based on the concept of a pod planningĀ model, provides private spaces for physicians and counselors and an open planning concept for support and administrative services. The project (including building and site development) will meet the requirements equivalent to a LEEDĀ® Gold rating.
Close